38 NEWBURY STREET


Location: Boston, MA

Scope: Interior Renovation

Status: Completed

Size: 2,500 SF

Lighting Designer:  LAM PARTNERS

A new open office suite was previously a storage space for a tailor. During the renovation, the existing ceiling was removed and a panel formed vaulted concrete structure was revealed. The concrete ceiling immediately became the main design feature. Visual connectivity between the personnel and the architecture was essential to the planning and aesthetics to create a social and efficient work environment. Clerestory glass partitions and select glass openings between floating casework walls allow for each co-workers visual awareness, as well as the ceiling construction. Carpet set between polished concrete floors and fabric wall panels set within painted wood casework walls mitigate the acoustic issues of the hard concrete ceiling surfaces and glass walls. Project phasing included initial build out and then furniture selection and finishes.


Site Plan

Site Plan