Riverside Park Pavilion


Location: Boston, MA

Scope: New Construction

Status: Completed

Landscape Architect: Halvorson Design Partnership

Size: 450 SF

riversideXXXX.jpg

Overlooking the Charles River and within a public park for the City of Cambridge, Harvard University's underground parking garage exhaust vent shaft penetrates the site requireing a redesign of the shaft's exterior envelope and the integration of a pergola structure. The "movement" of the river and the "canopy" of the trees along Memorial Drive are reflected in the design concept and detailing as the wood, steel, and cable truss canopy frames views of the Charles River.


honors

2012 Info SpaceExhibit of Boston's 80 most significant buildings

2011 AISC Certificate of Recognition for Steel Construction

2011 ASLA/BSLA Design Awards - Merit Award (w/ Halvorson Design Partnership)

2010 AIA/BSA Small Firms/Small Projects - Honor Award for Design Excellence